Az egészséges étkezés rákcsökkentő hatása

Az egészséges étkezés rákcsökkentő hatása

Az egészséges ételek fogyasztása nem jelenti azt, hogy garantáltan elkerülhetjük a rákos megbetegedést, azonban jelentős mértékben csökkenteni tudja a rákos sejtek kialakulását. Néhány tanulmány rávilágított arra, hogy a rákos megbetegedések körülbelül harminc százaléka problémás étkezésre vezethető vissza. Ide sorolható be az elhízás is és a vele járó betegségek. Egészséges étkezéssel és megfelelő testmozgással elkerülhetjük ezt is.

Milyen ételeket fogyasszunk, ha el akarjuk kerülni a halálos kórt?

A zöldségek közismertek arról, hogy mennyire egészséges ételek. Mindenkinek nagy mennyiségű zöldségek fogyasztását ajánlják, de a legtöbben ennyivel is maradnak: együk, mert egészséges. De tudjuk-e azt, hogy miért? Minél zöldebb zöldséget vásárolunk, annál biztosabbra mehetünk abban, hogy rákmegelőző vegyületek kerülnek a szervezetünkbe. A zöldségek segítik az emésztést lúgosító hatásukból kifolyólag, és nem kell attól tartanod, hogy a szervezeted túlzottan elsavasodik. Ráadásul a zöld növényekben található antioxidáns hatású bioflavonoidok gátolják a daganatos sejtek kialakulását, vagy ha már kialakult, akkor a szaporodását.

A szabadgyökök kialakulása hosszú távon nagyon veszélyes lehet a szervezeted egészségére, és bizony daganatok kialakulásához is vezethet. A gyógyító gyümölcsökből elkészített, ízletes salátákat fogyasztva egészségesen tartod szervezeted, megakadályozva a szabadgyökök kialakulását.

Számos olyan növénykúra létezik, amelyek erősítik a szervezetünket és meggátolják a daganatos sejtek kialakulását. A papaya legkisebb része is gyógyító erővel bír, és olyan fontos anyagok és vitaminok forrása, amelyek elengedhetetlenek a szervezetünk számára. A legjobb hatású része azonban a papaya fa levele, amely nem csak kiváló méregtelenítő, de a rák kialakulását is meggátolja az ebből készített tea. Olyan betegségeket előzhetsz meg a papaya teával, mint a gyomordaganatok, csontdaganatok, tüdõ daganatok, lágyrész daganatok, májdaganatok, béldaganatok és melanómák.

A szabadgyökök kialakulására igen veszélyes ételek a grillen sült húsok és a füstölt sonkák. Figyeljünk oda arra, hogy a húsok pácolásához és kisütéséhez ne használjunk égetett zsírt. Próbáljunk meg inkább minél természetesebben táplálkozni, hogy a lehető legnagyobb mértékben kerüljük el a rákos megbetegedés legkisebb tényezőit is.

X