Hogyan hat ránk ki az időjárás?

Hogyan hat ránk ki az időjárás?

Fáradtnak és nyomottnak érzed magad? Folytonos fejfájással küszködsz? Rengetegen panaszkodnak az időjárásra, a front hatásra, ha ezek a problémák merülnek fel. Mivel mi is a természet része vagyunk, sajnos nem kerülhetjük el ezeket a mellékhatásokat.

Azok, akik hajlamosak megérezni az időváltozást, olyan tényezőkre érzékenyek, mint a légnyomás, hőmérséklet és a nedvesség vagy páratartalom. Ezek változása nem csak új tüneteket produkál, hanem már meglévő betegségeket is súlyosbíthat, pl. aki hátfájós, annál felerősödik a fájdalom.

Hatások: agresszió, idegesség, depresszió, alvászavarok, nehéz összpontosítás, kedvtelenség, migrén, hányinger, szédülés, reuma. Mindezeket tapasztalhatjuk az időjárás változása következtében.

Hidegfronti panaszok: ízületi fájdalmak, asztma, vesegörcs, gyomorfájás, reuma. Érdekes módon azt is megállapították, hogy a hidegfrontnál gyakoribb a szülések száma.

Melegfronti panaszok: alacsony vérnyomás, migrén, depressziós hangulat. A tünetek ebben az esetben a front érkezte előtt jelentkeznek néhány órával. Ezek mellett koncentrációs zavarok is felléphetnek. Észrevehető, hogy a hidegfronttal ellentétben itt inkább mentális panaszok léphetnek fel.

Hogyan előzhetjük meg?

Ha hiszik, ha nem, az egyszerű életmód változtatással is befolyásolható a frontérzékenység, ugyanis ha egy kicsit jobban odafigyelünk magunkra és többet sportolunk, akkor kiegyensúlyozottabbak leszünk, kevésbé stresszesek és ezáltal nem gyengül le az immunrendszerünk!
Továbbá az is csökkentheti a panaszokat, ha olyan ételeket fogyasztunk, amelyek gazdagok magnéziumban és káliumban, valamint vasban: gyümölcsök, különböző halolajak, magvak. Az erős immunrendszerhez a B1, D és E vitaminok is hozzásegítenek.

Ha szeretnénk kevésbé kiszolgáltatottak lenni az időjárásnak, akkor ajánlatos kerülni az alkoholt és a dohányzást, de az is jó, ha saját magunkat edzük meg úgy, hogy több időt töltünk kint a szabadban és a friss levegőn.

X