Növényi alapú ételek a rák ellen

Növényi alapú ételek a rák ellen

Annak érdekében, hogy megelőzzük a daganatos megbetegedések kialakulását, étkezzünk egészségesen! Sokkal könnyebb most megelőzni a betegséget a tudatos táplálkozással, mint később legyőzni. Ezért nem kell szigorú diétára fognod magad, éheztetned magad vagy hasonló rosszul hangzó étrendet összeállítanod; elég, ha odafigyelsz arra, hogy mit eszel és tisztában vagy a hatásaival. A zöldségek, gyümölcsök és a teljes kiőrlésű zab- és gabonapelyhek fogyasztása csakis a javunkra szolgálhat.

AfonyaGyümölcsök: a piros színanyagú gyümölcsök fogyasztása a legajánlottabbak, mint például a szőlő, áfonya, ribizli, lila szilva, a piros bogyós gyümölcsök, málna, cseresznye és meggy.

Zöldségek: minél zöldebbet és sötétebbet választunk, annál biztosabbra mehetünk a rák megelőzésében. Fogyasszunk salátákat és más zöld növényeket, hiszen a fotoszintézis csakis a zöld növényeknél mehet végbe. A fotoszintézis során pedig a növények olyan anyagokat termelnek, amelyekkel a te sejtjeiden is javítanak, ha elfogyasztod. A szabadgyökök keletkezését ezúton elkerülheted és biztosíthatod magadnak a daganatos megbetegedésre való esély csökkenését.
Fogyasszunk tehát salátát, brokkolit, karfiolt, káposztát, hagymát, petrezselyemzöldet, kaprot, céklát és számos zöld színű növényt.

A tejtermékeket se felejtsük ki a sorból: sajt, túró, tejföl, joghurt, hiszen a kalcium egyensúlyának megőrzése nem elhanyagolandó szempont. A lecitint szójából és tojásból nyerheti a szervezetünk, ez pedig azért fontos, mert így az agysejtjeink regenerálódása biztosítva van.

A vitaminok is fontos szerepet játszanak a rákos megbetegedés megelőzése terén: a D-vitamin megfelelő mennyisége a szervezetben nagyon hatékony a rák kialakulása ellen, továbbá az sem kizárt, hogy ez lesz az a vitamin, ami a rákellenes gyógyszerek alapösszetétele lehet.

A C-vitamin bevitele is fontos a szervezetbe, ugyanis számos egészségügyi probléma esetén is hatásosnak bizonyul, hiszen az immunrendszer működésében igen fontos szerepe van. Azok a C-vitamin félék, amelyekben egy tabletta többféle természetes összetevőt is tartalmaz (pl. citrus bioflavonoid vagy csipkebogyó) még inkább hatásosnak bizonyul és hozzásegíti szervezetünket ahhoz, hogy még ellenállóbb legyen.

Végül, de nem utolsó sorban a zöld teának is számos pozitív hatása van a szervezetünkre. Napi három csészével jelentősen csökkentheted a rákos sejtek kialakulását, hiszen a zöld tea olyan anyagokat tartalmaz, ami a növények antioxidáns hatását segíti elő. Egy kis odafigyeléssel, és minél több zöld növény fogyasztásával biztosítjuk a szervezetünknek azt a biztonságot, amit megérdemel.

X