Alternatív gyógymódok a rák ellen

Alternatív gyógymódok a rák ellen

A rákos betegek száma sajnos évről-évre csak nő, mivel a rákos megbetegedést számos tényező válthatja ki: helytelen életvitel, környezeti tényezők, rákkeltő anyagok bevitele a szervezetbe, öröklődés. A teljes gyógyulás csak akkor lehetséges, ha nagyon hamar diagnosztizálják a rákot, de sajnos még ez sem garancia minden esetben. A kórházi kezeléseket azonban ajánlatos alternatív gyógymódokkal kombinálni:

1. Érdekes, ám mégis hatásos az akupunktúra. A kezelés során csökkennek a kemoterápia által kialakult kellemetlen tünetek, mint pl. a hányinger, a kimerültség vagy a fájdalmak.
2. A csökkentett deutérium tartalmú víz fogyasztása az egyik legajánlottabb módszer, ugyanis ezáltal a rákos sejtek nem tudnak osztódni és a betegség nem válik áttétessé.
3. Ugyancsak fontos a nyers ételek fogyasztása: zöldségek, gyümölcsök és egyéb gyógynövények beiktatása az étrendbe nagy mennyiségben hozzásegíthet a gyógyuláshoz. Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadékról sem (csökkentet deutérium tartalmú víz, zöld teák), valamint arról, hogy egyeztessünk az orvosunkkal a diétánkról.
4. Megfelelő mennyiségű vitaminok és ásványi anyagok bejuttatása a szervezetbe, de csakis orvosi felügyelettel, ugyanis bizonyos vitaminok túladagolása nem hogy segítene, hanem épp hogy gátol a gyógyulásban.
5. Végül, de nem utolsó sorban nagyon fontos, hogy a lelki szempontot is figyelemmel tartsuk, ugyanis egy rákos betegnek igen komoly belső problémákkal kell megvívnia. Beszéljünk az érzéseinkről a barátoknak, pszichológusunknak vagy vegyük igénybe a lelki segélyt, hiszen az orvosok feladata az is, hogy segítsenek feldolgozni a betegséget.

X