Mérsékeljük a telített zsírok bevitelét a szervezetbe

Mérsékeljük a telített zsírok bevitelét a szervezetbe

Vigyázzunk nagyon arra, hogy hogyan táplálkozunk, ugyanis a túl zsíros ételek fogyasztása előidézhet számos olyan rákos megbetegedést, mint a prosztata, vastagbél vagy méhnyakrák. Nem lehet elégszer hangoztatni azt, hogy a hús és a zsíros ételek fogyasztását ajánlott redukálni. Heti 1-2 húsmentes nap is segít abban, hogy a szervezetünk helyre álljon.

A nagy mennyiségű zsiradék, amely az állati eredetű ételekben van, megnöveszti a hormonszintet, ami pedig elősegítheti a daganatos sejtek kialakulását. Ugyanebbe a kategóriába sorolható be a vaj is, és más telített zsírok, mint például a tejföl vagy a sajt.

A telített zsírok merevvé teszik a sejtmembránokat, továbbá a túlzott fogyasztásuk a koleszterinszint megnövekedéséhez vezet, mivel lerakódnak feleslegként és elzárják az ereket. Mégis ezek azok a zsírok, amelyeket a legtöbben fogyasztanak, nem törődve azzal, hogy azon kívűl, hogy energiát adnak, semmiféle más pozitívum nem köthető hozzájuk.

Hogyan csökkentsük a telített zsírsavakat a szervezetünkben?

1. A magas zsírtartalmű tejet és egyéb tejterméket váltsuk fel a csökkentett zsírtartalmú, zsírszegény tejtermékekkel
2. Fogyasszunk vörös húst ritkábban és mérsékelten, igyekezzünk a sovány húsokat előnyben részesíteni
3. Miután baromfit sütöttünk, kezeskedjünk arról, hogy a bőrt eltávolítjuk és nem esszük meg
4. Legalább kétszer egy héten fogyasszunk halat
5. Hetente legalább egyszer ne együnk húst
6. A zsír és a vaj helyett használjunk növényi alapú olajat, mint például az olívaolaj
7. Az ételeket inkább fűszerekkel, mint sem szószokkal ízesítsük
8. Együnk több teljes kiőrlésű gabonát, zöldségeket és gyümölcsöket

Statisztikák szerint majdnem négyszer több olyan férfi lesz prosztatarákos, aki sok húst, tejet vagy sajtot és egyéb tejterméket fogyaszt, mint azok, akik nem. Azok az országok, ahol a zsírfogyasztás szintje alacsonyabb, jelentősen kisebb mértékű daganatos megbetegedésekről számolnak be. Ügyeljünk tehát arra, hogy minél kevesebb telített zsírt vigyünk be a szervezetünkbe, és annál több növényi eredetű ételt fogyasszunk, hiszen így az elhízás és a vele járó hatások esélye is csökken, valamint a rákos megbetegedést is nagyobb eséllyel kerülhetjük el.

X