Nyers zöldségek és zöldséglevek a rák ellen

Nyers zöldségek és zöldséglevek a rák ellen

Számos orvos és rákkutató próbálkozott a nyers zöldségek és a vegetáriánus életmód előnyben részesítésével, ugyanis a kutatásaik azt bizonyították, hogy az egészséges étrend bizony gyógyíthatja a rákot. Minél több természetes zöldséget és azok levét ajánlották fogyasztani, hiszen így garantált, hogy semmiféle káros adalékokat nem viszünk be a szervezetbe.

Egy német orvos egy olyan metódust alakított ki, melynek alapja az, hogy naponta 10 kilogramm nyers zöldséget és gyümölcsöt kell fogyasztani, valamint az ezekből készített leveket is nagy mértékben kell bevinni a szervezetbe. Természetesen nem kellett egyből átállni a nyers zöldségekre. Az átállás elején még fogyasztható volt kis mértékű főtt étel. Továbbá azokat az ételeket ajánlotta, amelyek gazdagok voltak káliumban, ezzel szemben kerülni kellett azokat, amelyek nátrium-dúsak voltak. Olyan kiegészítőket vitt még az étrendbe, mint például az oxidáló enzimkivonatok, melyek a fehérjék emésztésének terén bírnak nagy szereppel. A fehérjéket a szervezet számára fontos tápanyagokra (zsírok, szénhidrátok) bontja, és így nem fognak toxikus anyagok keletkezni a bomlás közben. Meglepően, a „kísérlet” végére dr. Max Gerson a gyógyíthatatlannak gondolt rákos betegek felét gyógyította meg.

Igyekezzünk hát minden étkezés mellé beiktatni valamilyen salátát, gyümölcsöt, természetes gyümölcslevet és minél zöldebb és sötétebb színű zöldségeket.

– Reggelire igyunk frissen facsart gyümölcslevet vagy zöldséglevelet
– Együnk müzlit dióval és gyümölcsökkel gazdagítva
– Étkezések előtt fogyasszunk friss zöldségeket is
– „Nassolásként” együnk friss zöldségeket vagy gyümölcsöket: répát, káposztát, spárgát, paradicsomot, paprikát, avokádót, szilvát, ribizlit
– Együnk minél több teljes kiőrlésű gabonaféléket, vagy ezekből készült ételeket
– Fűszerezésként részesítsük előnyben inkább a friss fűszernövényeket, mintsem a túl sok sót vagy a különböző szószokat

A kiegyensúlyozott, egészséges étkezés mellett fontos, hogy a testmozgásnak is teret engedjünk. Az egészséges táplálkozás és napi legalább fél óra sport nagyon sokban járul hozzá az immunrendszer megfelelő működéséhez és az anyagcseréhez is. Foglalkozzunk hát magunkkal és óvjuk a szervezetünket, hiszen egy kis figyelemmel és tudatos táplálkozással megelőzhetőek a daganatos sejtek kialakulásai.

X