Kik vannak kitéve az allergiának?

Kik vannak kitéve az allergiának?

Az allergia akármikor kialakulhat az egyénnél, és már a méhben is ki lehetünk téve olyan tényezőknek, melyek később az allergiához vezetnek el bennünket. Mindezek mellett egyesek kinőhetik az allergiát egy bizonyos idő után, mások viszont olyan környezeti hatásoknak vannak kitéve, amelyek olyanoknál idéznek elő allergiás reakciókat, akik eddig nem is ismerték ezt a kellemetlen betegséget.

Azt sajnos nem tudjuk, hogy egyesek miért érzékenyebbek bizonyos dolgokra, mint mások, az viszont tény, hogy számos tényező vezethet az allergiához. A genetika fontos szerepet játszik ebben, hiszen azoknál az egyéneknél, akiknek a családjukban valamelyik tag allergiával küszködött, nagyobb valószínűséggel alakul ki ez a betegség.

Érdekesség: azok a gyerekek, akik császármetszéssel jöttek világra, jobban ki vannak téve az allergiának mint azok, akik természetes úton születtek meg.

Tényezők, melyek allergiához vezethetnek: dohány, antibiotikumok, továbbá meglepő módon a túl nagy sterilitás, a túl tiszta környezet is növelheti az allergiások számát. Mindezektől függetlenül ez a terület mai napig nagy buzgósággal tanulmányozott és felkutatott az orvosok által.

Tegyünk ellene!

Íme néhány módszer, aminek segítségével enyhíthetjük az allergiás tüneteket: csalán és kakukkfű (e két növényt gyakran alkalmazzák teák készítésére, mivel kiváló hatásuk van), sokan a papsajtteára esküsznek, viszont gyakran használják a sós vizes orröblítést, amely során a sós és felforralt vizet egy fecskendővel az orrunkba juttatunk. Ez úgy segít, hogy kimossa az orrunkba jutott polleneket, valamint nedvesen tartja a nyálkahártyát.

X