Fogyókúrázzunk megfontoltan!

Fogyókúrázzunk megfontoltan!

Sajnos nagyon sokan esnek abba a tévhitbe, hogy a fogyókúrát gyorsan kell elvégezni, hiszen csak akkor vagyunk elégedettek az eredménnyel, ha rövid időn belül már látjuk is a változást. Azonban tisztában kell lennünk azzal, hogy a gyors fogyás nem minden esetben jelent hatékony fogyást! Az étel megvonása nem vezet máshoz, mint a szervezetünk kiéheztetéséhez, így hát számítani lehet arra, hogy hamarosan rövid idő alatt fogjuk bevinni a megvont ételmennyiséget a szervezetünkbe, és a fogyásnak már nyoma sincs.

Íme néhány olyan étel, ami hozzásegít a fogyáshoz és a lapos hashoz:
Mandula: nem csak frissíti a bőrszöveteket, hanem proteint és E-vitamint is tartalmaz, és mivel magas a rost tartalma, enyhíti az éhségérzetet. Bár a kalóriaszintje nem a legalacsonyabb, tudományos kutatások kimutatták azt, hogy a mandula fogyasztásával nem rakódik le semmiféle plusz kiló a hasunkra. Ajánlatos a reggelit egy kisebb csomag mandulával helyettesíteni.

Leveles zöldségek: az egyik leggyorsabb út egy makacs pocak eltávolításához! Minden étkezés mellé vonjunk be egy adagot ezekből (spenót, kelkáposzta, fejes saláta), mivel alacsony a kalóriatartalmuk és számos vitamint tartalmaz, ami szükséges a szervezetünknek.

Zab: kevesen hiszik el, hogy a zab hozzásegít a fogyáshoz és a lapos hashoz, pedig így van! Egy tál zabpehely reggelire elegendő energiát ad ahhoz, hogy egész nap fitt légy és ne kelljen óránként egészségtelen ételeket fogyasztanod, valamint a koleszterint szintedet is megfelelően tartja majd meg.

Zöld tea: nem csak a fogyásban segít úgy, hogy a felesleges folyadékot és anyagokat kivezeti a szervezetből és felgyorsítja az anyagcserét, hanem csökkenti a koleszterinszintet és rákmegelőző hatása is van.

Mindezek olyan anyagok, amelyek könnyen és olcsón beszerezhetőek, és mégis hosszú távon hatékonynak bizonyultak többek között a fogyás terén is.

X