Edzés Tervezés 16 alkalmas

0 out of 5

32,000Ft

Vannak olyanok, akiknél a teljesítmény növelése a cél, míg egyeseknél a minél nagyobb izmok megszerzése az elsődleges szempont.

 

Leírás

Vannak olyanok, akiknél a teljesítmény növelése a cél, míg egyeseknél a minél nagyobb izmok megszerzése az elsődleges szempont.

Véleményem szerint, nem elég a jó kinézet, a teljesítmény is nagyon fontos. Sokszor tapasztaltam, hogy nagy izomzattal rendelkező embereknek a 2 km lefutása már nagy gondot okoz. Itt szükség van a teljesítmény fokozására is az izom növelése mellett.

Mindenképp a súlyzós és a magas intenzitású edzés (HIIT) megfelelő váltakozását vallom és ajánlom mindenkinek.

A magas intenzitású edzés szemben a sima kardió edzéssel nem csak a terhelés alatt, hanem az ezt követő 24-36 órában is képes serkenteni az anyagcserét. Ez az edzésforma jótékony hatással lehet a cukorbetegek, az inzulin rezisztenciások vagy pajzsmirigy működési zavarral küzdők számára is.

A magas intenzitású edzés segít az izom építésében, még a monoton kardió edzés során a test izomból is fog bontani annak ellenére, hogy előtte aminosavakat fogyasztottunk.

A magas intenzitású intervallum tréning (High Intensity Interval Training) olyan módszer melynél magas intenzitású szakaszok váltakoznak az alacsony intenzitású szakaszokkal. Az idő intervallumok pontos hossza céltól és edzettségtől függően változó lehet, de a keményebb szakaszok a hosszabbak.

Sokan nem tudják, hogy mit jelent a HIIT (FUNKCIONÁLIS EDZÉS), hogy milyen gyakorlatokról van szó akkor, ha funkcionális edzést végzünk.

A funkcionális edzések gyakorlatainak alapját a mindennapi mozgások adják. A húzó-toló mozgások, a guggolások és az emelések. A lényege abban rejlik, hogy a testet egészként kezeli és egyszerre több izomcsoportot is megmozgat. Ez edzés során különböző eszközök is használatba kerülnek, mint a TRX, kettleball és a kézi súlyzók.

Egyaránt ajánlott fiataloknak, időseknek, ülő munkát végzőknek, sportolóknak, fogyókúrázóknak és azoknak is, akik a sérülés utáni rehabilitációt szeretnék meggyorsítani. Erősiti a kondicionális képességeket és a törzs izmait. Jótékony hatással van a vérkeringésre, ezáltal fejlődik az állóképesség. Csökkenti a stresszt és a nyugtalanságot, a hátfájdalmakat, fejlődik az izomzat, és nem utolsó sorban javítja az életminőséget, ezáltal kiegyensúlyozott, egészséget életet élhetünk.

Sokakban felmerül az örök kérdés, milyen edzést válasszak, hogy erős legyek de egyben jól is nézzek ki????

Erre a kérdésre annyi a válaszom, hogy CrossFit®!

A CrossFit egy amerikában született fitness rendszer, amely egy edzés filozófia nem egy külön sportág. A célja a valódi élet minden kihívására is megfelelő választ adó, “funkcionális” erő kialakítása, és az alapja az intenzív és állandóan változó edzésingerek biztosítása. A CrossFit minimális eszköz készlettel, akár a szabadban is végezhető, a minimál stílusú konditermeket preferálja, nincs szükség modern kereskedelmi célú kondi gépekre. A CrossFitben a látványos úgymond csajozós izomzat csak egy „mellékhatás”, igazi célja a test erejének, teljesítő képességének növelése, bármilyen kihívásról is legyen szó.

Sokan vitatják, hogy mi a funkcionális edzés, de szerintem egyértelmű, hogy a meghatározásában leírtak, pontosan kifejezi, hogy “az evolúció által kialakított testünk rendeltetésszerű használata, a vele született alapképességek és erő életben tartása, optimalizálása, fejlesztése”. A funkcionális edzéssel elkerülhetjük a tipikus testépítő betegségeket, mint például a váll és térd fájdalom. Ennek az az oka, hogy testünket természetes módon mozgatjuk, nem pedig a modern ízület gyilkos, manapság divatos, kétdimenziós pumpáló mozdulatokkal. További legfontosabb előnye, hogy az izomzatunk nem csak látványos lesz, hanem rettenetesen erős is. Funkcionális edzéstől izomzatunk szálkás, izmos lesz tipikusan az a csajozós/pasizós izomzat.

X