B6 -vitamin 100mg 100db

0 out of 5

4,200Ft

György Péter 1934-ben fedezte fel, hogy az élesztőkivonat bőrgyulladást gyógyító hatását egy ismeretlen kémiai anyag okozza, amit B6 vitaminnak nevezett el.

Leírás

György Péter 1934-ben fedezte fel, hogy az élesztőkivonat bőrgyulladást gyógyító hatását egy ismeretlen kémiai anyag okozza, amit B6 vitaminnak nevezett el. Pontos kémiai meghatározása 1939-ben történt. Ekkor kapta a piridoxin nevet. A B6-vitamin a piridoxin, melynek fő feladata a fehérje- és aminosav-anyagcsere irányítása: koenzimként több, mint hatvan enzimrendszerben működik közre. A piridoxin építi és újítja meg a testanyagot, szabályozza a test fehérjeforgalmát. A B6-vitamin alkalmazása kedvező hatással lehet a szélütés, a depresszió, az álmatlanság esetén. Csökkenthetőek a premenstruációs szindróma tünetei, enyhíthetőek az asztmás rohamok, valamint szerepet kaphat az alagút szindróma kezelésében is.A B6- vitamin klinikailag észlelhető hiánytünete a szívizom vérellátási zavara, a szőr és hajhullás, az ajkak nyálkahártyájának berepedezése, fokozott faggyúmirigy-működés, idegesség, végtagok ideg és izom gyulladása, fokozott görcskészség, álmatlanság, gyengeségérzet, vizenyősségre-ödémára való készség, de az úgynevezett „fekete nyelv” kialakulásában is szerepet játszik. B6- vitamin adása javasolt fejfájás és hányinger, illetve hányás esetén. Cukorbetegség esetén egyes szövődmények kialakulásának lehetőségét csökkenti.Segíthet az epilepsziás rohamok kialakulásának csökkenésében és enyhíti a depressziót. Szerepe van a nemi hormonok egyensúlyban tartásában.A B6-vitamin a vizelettel 8 órán belül kiürül, ezért pótlásáról gondoskodni kell, különösen 55 év fölött, alkoholistáknak, terhes nőknek, vegetáriánusoknak, kombinált fogamzásgátlót szedő nőknek.
Adagolás: napi 1 tabletta
(Rendelésre beszerezzük 24-72 órán belül)

Fontos figyelmeztetés: a www.dreletero.com webshop által rendelésre beszerzett termékek nem gyógyszerek, azaz ezek a termékek a magyar jogszabályok szerint nem rendelkeznek hivatalosan betegséget gyógyító vagy megelőző hatással. Az élelmiszerek, táplálék-kiegészítők és speciális – gyógyászati célra szánt – tápszerek fogyasztása nem helyettesíthetik, hanem kiegészíthetik a hagyományos orvosi (pld. onkológiai) terápiákat.

X