Mangán Citrát 5000mcg. 60db.

0 out of 5

5,900Ft

A szervezet 99,75 %-át 12 elem teszi ki, míg a fennmaradó rész mintegy 40 nyomelemből adódik . A mangán a felnőtt szervezetben mintegy 10-20 mg-nyi mennyiségben található meg.

KategoriakMangán

Leírás

A szervezet 99,75 %-át 12 elem teszi ki, míg a fennmaradó rész mintegy 40 nyomelemből adódik . A mangán a felnőtt szervezetben mintegy 10-20 mg-nyi mennyiségben található meg. Minden szövetünkben előfordul, de a májban van belőle a legtöbb, ezen kívül még a csontokban, vesében található meg nagyobb mennyiségben. Számos, biológiailag fontos enzim működésének beindításához nélkülözhetetlen , anyagcsere-folyamatokra gyakorolt hatása komplex. Segíthet a csonttömeg vesztés mérséklésében. Ezt támasztja részben alá, hogy 1000 mg kalcium/nap, 5 mg mangán/nap ( először Gahn állította elő 1774-ben), 15 mg cink/nap, és 2,5 mg réz/nap keverékével végzett kiegészítés az 1000 mg kalcium/nap kiegészítéshez képest jobb csontsűrűséget eredményezett a vizsgált nők körében. Antioxidáns hatásának köszönhetően a mangán segít megakadályozni a szabad-gyökök terjedését az emberi testben.Segít a premenstruációs szindróma kezelésében (hangulatváltozás, fejfájás, depresszió, ingerlékenység). Fontos az agy működéséhez, hozzájárul az idegi zavarok kezeléséhez.Hatása van a vércukorszint kontrollálására, segíti a glükóz anyagcserét. Mangán hiánya esetén: térdfájdalom, szédülés, hallászavar, rossz egyensúlyérzék. Mangánhiány okozhat ezenkívül terméketlenséget, ataxia tüneteket (az izommozgás összerendezetlensége) válthat ki, vagy a csontrendszer fejlődésében idézhet elő zavarokat.
Adagolás: Napi 1 kapszula
(Rendelésre beszerezzük 24-72 órán belül)

Fontos figyelmeztetés: a www.dreletero.com webshop által rendelésre beszerzett termékek nem gyógyszerek, azaz ezek a termékek a magyar jogszabályok szerint nem rendelkeznek hivatalosan betegséget gyógyító vagy megelőző hatással. Az élelmiszerek, táplálék-kiegészítők és speciális – gyógyászati célra szánt – tápszerek fogyasztása nem helyettesíthetik, hanem kiegészíthetik a hagyományos orvosi (pld. onkológiai) terápiákat.

X