Kérdezzen táplálkozási tanácsadónktól

Kérdezzen táplálkozási tanácsadónktól

Egészséges táplálkozás és a daganatos betegségek megelőzése

A daganatos megbetegedések kialakulásában fontos szerepet töltenek be a hormonális egyensúllyal, az immunrendszer épségével, a környezettel, a genetikával, a lelki folyamatokkal és a táplálkozással kapcsolatos tényezők is. Nem lehet azt mondani, hogy ezért vagy azért alakul ki valakinél a rák, hiszen akkor már lenne rá gyógymód.

Azt viszont tudjuk, hogy a rák a nyugati életmód során kialakított új civilizációs tevékenységekhez köthető, hiszen az ipari forradalom körül kezdett el tömeges számban megjelenni ez a betegség. Természetesen vannak feljegyzések az Ókori Egyiptomból, illetve az Ókori Görög Birodalom idejéből is, viszont ebben az időben nem volt annyira elterjedt ez a betegség.

Napjainkban sajnos évente körülbelül 10 millió ember hal meg rákban a Földön, mely jelenleg a második leggyakoribb halálozási ok – az első helyen még mindig a szív- és érrendszeri megbetegedések miatti elhalálozás szerepel.

A dohánytermékekre ráírják, hogy rákkeltő, de a cukorra még mindig nem

1967-ben a Cukor Kutató Alapítvány (mai nevén Cukor Egyesület) átszámítva napjainkban kb 50.000 amerikai dollár értékben fizetett le három harwardi kutatót, hogy készítsen egy tanulmányt a cukor, a zsírok és a szívproblémák kapcsolatáról. Mint ismeretes, rengeteg cég, köztük a Coca-Cola is támogatott olyan “kutatásokat”, ahol azt állították, hogy a cukor nem felel az emberek elhízásáért vagy az egészségi állapotuk drasztikus romlásáért. Ebben az időszakban a cukoripar képes volt rákenni az általa okozott egészségügyi károkat a zsírokra.

Cukor vs. zsírok

Az emberek ezt elhitték, s azóta is szinte minden boltban lehet kapni olyan terméket, amire az van ráírva, hogy “csökkentett zsírtartalommal készült”. Kialakult egy trend, miszerint kevés zsírt kell enni, helyette az emberek szénhidrátokkal, de főként cukorral pótolták a napi kalória-igényüket. Ez globális problémává tette az elhízást napjainkra.

A cukor az elhízás és a rák

A cukor által kialakított inzulin-háztartás zavara képes rákkeltő folyamatokat beindítani, ezt már több kutatás is igazolta már. Sajnos az már kevésbé terjedt el a köztudatban, hogy a legegészségtelenebb dolog, amit ehet az ember, az a cukor, a legtöbb magas glikémiás indexű étel, illetve a gyorsan felszívódó szénhidrátok. Ez elhízáshoz vezet, mely gyakorlatilag az előszobája a legtöbb mai civilizációs krónikus betegségnek.

Aki rendszeresen mozog, legalább 7-9 órát alszik naponta és magas zsírtartalmú, alacsony glikémiás indexű ételeket eszik, annak drasztikusan csökken az esélye arra, hogy rákos megbetegedés alakuljon ki nála.

Forduljon hozzám bizalommal

Zsiros László vagyok, általános táplálkozás, sporttáplálkozás és életmód tanácsadó. Eddigi szakmai pályafutásom során az a tapasztalatom, hogy az emberek többsége nem igazán érti-tudja, hogy milyen fontos szerepet tölt be az egészséges életmód a daganatos megbetegedések megelőzésében. Az Egészséges Étrend-Táplálkozás Tanácsadás szolgáltatásomon belül megoldást tudok nyújtani mindenki számára, hogy kiegyensúlyozott, egészségügyileg megfelelő, boldog életet tudjon élni.

Magyarországon a daganatos megbetegedések halálozása a világon a legnagyobbak közé tartozik, de ezen könnyedén lehet változtatni, ha odafigyelünk szervezetünkre, megfelelő típusú és mennyiségű vitaminokkal látjuk el, illetve egészséges életmódot folytatunk.

Megszerzett tudásommal, tapasztalatommal és szakértelmemmel segíthetek Önnek, hogy alkalmazható étrendet, optimális táplálékkiegészítőt, megfelelő vitamint, valamint egészséges étrendet ajánljak az életkorának és a betegségének megfelelően. Az egyénre szabott étrend kialakítása és az eltérő vitaminszükséglet nagyon fontos a daganatos megbetegedések megelőzésében.

Forduljon hozzám bizalommal, látogasson el weboldalamra a www.egeszsegesetrend.hu -ra és bátran kérje segítségemet, tanácsomat legyen szó az egészséges étrend elkészítéséről, táplálkozás tanácsadásról vagy a különböző étrend-kiegészítők, vitaminok kiválasztásáról, használatáról.

X